Webinarer: Lær at bruge Mapp til webanalyse

Vi afholder sammen med KPI Index to online kurser i Mapp  (tidligere Webtrekk), hvor du kan blive klogere på at bruge værktøjet til webanalyse. Tilmeld dig nu.

Hvilke søgninger foretager jeres brugere på jeres hjemmeside? Hvilke materialer ser de på? Hvilket redaktionelt indhold genererer trafik? Hvordan navigerer de hen til det? Mapp giver dig muigheden for at finde svar på disse spørgsmål og mange andre.
For dig, der allerede har deltaget i de to første Mapp-webinarer, vil der være mange gentagelser på disse to (men også lidt nyt).

Læs, hvad du kan lære på de to webinarer, og tilmeld dig herunder.

Mapp kursus 1: Brugergrænsefladen

Kursus 1 er en introduktion til Mapp-værktøjet, hvor du får en grundlæggende forståelse af, hvad webanalyse er, hvad formålet med webanalyse er, og hvilke begrænsninger det har. Efter kurset er målet, at du kan logge ind i værktøjet samt navigere i brugergrænsefladen. Forudsætningen for at deltage i kurset er et rimeligt kendskab til jeres biblioteks hjemmeside og dens struktur og funktioner, men det er ikke nødvendigt at have tidligere erfaring med Mapp.

I webinarets sidste del vil Tue Gaston fra Det Digitale Folkbibliotek give et par helt konkrete tips & tricks til at benytte Mapp mere effektivt, samt vise et par eksempler på hvordan man kvalificerer sine beslutninger vha webstatistik.

Afholdes online: Onsdag d. 16. juni 2021, kl. 10:00-11:00

Tilmeldingsfrist: Fredag d. 11. juni

Mapp kursus 2: Hvad kan webanalyse gøre for mig?

Kursus 2 giver indsigt i, hvordan du kan anvende Mapp i hverdagen. Kurset kobler jeres behov med hjemmesidens virkelighed og Mapp-værktøjets data og viden. Efter kurset har du fået erfaringer med at afdække trafikkilder, navigere i og bruge sitet samt forskellige søgninger. I kurset introduceres du til en webanalyseorienteret tankegang, så du kan stille de rigtige spørgsmål og få dem besvaret ved at kigge i de rigtige rapporter. Du får tilmed et helhedssyn af værktøjet, så du lærer at tage faktorer i betragtning, der ikke indikeres af data. Det er en forudsætning for at deltage i Kursus 2, at have gennemført Kursus 1.

I webinarets sidste del vil Tue Gaston fra Det Digitale Folkbibliotek dele ud af nogle generelle erfaringer fra sit arbejde med webstatistik – helt overordnet: Hvordan kan det bedst bruges til at forbedre hjemmesiden og dens indhold – og hvordan undgår man faldgruberne, hvor man risikere at ende med at spilde en masse tid på ingenting.

Afholdes online: Onsdag d. 23. juni 2021, kl. 10:00-11:00

Tilmeldingsfrist: Fredag d. 18. juni

Deltagelse og login-informationer

Kurset er for er for alle interesserede medarbejdere hos medlemmer i Det Digitale Folkebibliotek.

Kursusdeltagerne vil 1-3 arbejdsdage før kurset modtage en invitation fra Det Digitale Folkebibliotek med kursets login-informationer. Til webinarerne vil der kunne stilles spørgsmål skriftligt, og kurserne vil blive optaget med henblik på, at stille kurserne til rådighed efterfølgende.

Adgang til Mapp

Det er en god ide at have sikret sig adgang til Mapp inden kurserne, så du kan prøve det gennemgåede med det samme. Hvis du ikke har et brugernavn og password til Mapp, så bedes du kontakte dit biblioteks hjemmeside-ansvarlige. Hvis du ikke ved, hvem det er – eller hvis det er dig, og du har forlist dit password – så bedes du skrive til Tue Gaston fra Det Digitale Folkebibliotek på ext-pu6z@kk.dk for at få et nyt.

Mapp-projektrum

Mapp er et redskab med mange muligheder, der løbende udvikles. Der findes derfor et projektrum for spørgsmål, erfaringer og udviklingsønsker i Redmine. I projektrummet kan I oprette sager på samme måde, som I kender fra DDB CMS’ projektrum. I opretter sager ved at vælge kategorierne ’Support’, ’Bug’ eller ’Enhancement’. Gå til projektrummet for Mapp her.

Udfyld felterne nedenfor, og vælg hvilke webinarer, du deltager i.

Husk ikke at indsætte dit CPR-nummer eller andre personfølsomme oplysninger i formularen. Læs mere i vores privatlivspolitik.