Den åbne platform 

Den åbne platform er en fælles platform i bibliotekernes it-infrastruktur, som samler en mængde services i et fælles lag. 

Den åbne platform er ikke en grænseflade, som brugeren kan se, men den leverer de nødvendige funktioner til udvikling af biblioteksløsninger såsom søgning, bestilling og login. Den skal løbende udbygges med flere funktioner, som kan bruges på tværs af biblioteksløsninger. 

Læs evaluering af Den åbne platform her. 

Adgang til at benytte platformen 

For at få adgang til at benytte platformen skal du sende en forespørgsel til DBC’s kundeservice med følgende informationer: 

  • Projektejer kontaktperson (bibliotek, e-mail, telefon). 
  • Teknisk kontaktperson (navn, e-mail, telefon). 
  • Navn/beskrivelse af app/klient. 
  • Eventuelt søgeprofil (per default er dette det indloggede bibliotek). Alternative søgeprofiler kan være landsdækkende, såsom bibliotek.dk). 

Herefter vil du modtage et eller flere CLIENT_ID / CLIENT_SECRET, der kan bruges til at få adgang til API’et. Man skal være et dansk bibliotek eller samarbejde med et dansk bibliotek, for at få API-adgang.  

Kom til Den Åbne Platform her. 

Om Den åbne platform 

Ideen bag Den åbne platform er at samle fælles biblioteksfunktioner, så de kun skal udvikles én gang og siden vedligeholdes ét sted. Når de grundlæggende funktioner først er udviklet, giver det nye muligheder for at koncentrere sig om brugervenlighed og grænsefladen i udviklingen af nye såvel som eksisterende tjenester. Målet er samtidig at give mulighed for, at leverandører uden kendskab til bibliotekssektoren kan bygge grænseflader.   

Den åbne platform er baseret på Javascript-teknologi, som bliver benyttet på både klient- og serverside blandt andet for at gøre det muligt at genbruge kode på tværs af klient og server. 

Målet er en forenklet, logisk adgang til biblioteksfunktioner, som er relativt hurtige at udvikle videre på, og som kan bruges i ’mindre bidder’ i forskellige produkter på forskellige platforme.