Det digitale børnebibliotek

Afklaring

• Bemanding. Ansættelse af programleder. Nedsættelse af projektorganisering

Analysefase

• Teknisk analyse, GDPR/jura analyse, forretningsmodeller, dialog med DBC om metadata samt platform og arkitekturvalg. Dialog m. STIL med flere om integration mellem Uni- og bibliotekslogin

Projektfase

• Teknisk udvikling, UX/Design,
  • Evaluering og brugertest
  • Forankring: Markedsføring, udarbejdelse af redaktionel indhold

• God brugeroplevelse og performance
  • Gennemsigtighed ift. brugerdata (privacy by design)
  • Let for læsesvage og -stærke at finde relevante bøger, som inspirerer til at læse og læse mere
  • Bredt udlån af det samlede bagkatalog

Læs mere om Det digitale børnebibliotek her

Et fokuseret digitalt tilbud til børn

Målsætning

At skabe et nyt børnetilbud, som bliver folkebibliotekernes samlede digitale filial til børn. Der tages udgangspunkt i barnets interesser, venner og vaner for at finde den helt rigtige fortælling. Fokus er på inspiration og lystlæsning! Med tilbuddet fremmer bibliotekerne børns læselyst med elementer som personalisering, gamification og barn-til-barn inspiration. Det enkelte barn kan nemt finde det rigtige bogmatch – igen og igen. På papir, på skærmen og i høretelefonerne.