Billedet viser et håndtryk

Ny 4-årig aftale med Infomedia

Den aftale, Det Digitale Folkebibliotek, på vegne af alle folkebibliotekerne, har indgået med Infomedia indeholder både besparelser og nye muligheder.

”Den nuværende aftale udløber ved årsskiftet. Vi har derfor forhandlet med Infomedia siden maj og har nu landet en 4-årig aftale, som vi er meget tilfredse med.” fortæller Dorte Birkegaard Thuesen, chefforhandler hos Det Digitale Folkebibliotek, der er ansvarlig for aftalen. 

STOR BESPARELSE OG NYE MULIGHEDER 

Der er flere grunde til at være tilfreds med den nye aftale.                                                                                                                                                                     
Siden 2013, hvor DDB overtog forhandlingerne med Infomedia om folkebibliotekernes adgang til mediearkivet, har der ikke været prisstigninger. Nu er parterne blevet enige om en væsentlig prisreduktion, der kommer alle folkebibliotekerne til gode. Prisreduktionen skyldes blandt andet, at der er indgået en længerevarende 4-årig aftale. 

Ud over den økonomiske besparelse er der indgået aftale om, at Infomedia og Det Digitale Folkebibliotek i løbet af perioden genbesøger hvilke muligheder, der er for følgende:  

  • Udvikling af brugergrænseflade og optimering af søgefunktionalitet samt produktfeedback.  
  • Adgang til fuldtekst bag betalingsmur fra visse medier/mediehuse.  
  • Fjernadgang til Infomedia.  
  • Fælles kommunikation til bibliotekerne om Infomedia-produktet.   

Det Digitale Folkebibliotek er meget glade for udsigten til et endnu stærkere samarbejde med Infomedia om gode løsninger til folkebibliotekerne: ”Vi ser blandt andet frem til at kigge på muligheden for fjernadgang, som er en vigtig funktion set i lyset af Covid19.”  siger Dorte Birkegaard Thuesen. 

Du kan læse mere om detaljerne i aftalen i indkøbssystemet ConsortiaManager, hvor aftalen ligger tilgængelig for tilslutning.