Ny udgave af seneste release er klar. Redaktør-biblioteker bliver opgraderet tirsdag den 6. juli

Release 33.1, som er klar til drift, retter en fejl i release 33, som blev udløst, når en redaktør forsøgte at oprette en ny sektion.

I release 33 var der desværre en fejl. Den blev udløst, når en redaktør oprettede en ny sektion, og satte paneler ind på den, og den bestod i at alle nye sektioner derefter "arvede" hinandens indhold - for en nærmere beskrivelse, læs om bug #5193 her. Fejlen er nu rettet, og der er en ny version af releasen klar (release 33.1).

OBS! Vær opmærksom på, at alle biblioteker, som har oprettet sektioner, skal gennemgå disse, når de er opgraderet til release 33.1. Se beskrivelse nederst. 
OBS! Bemærk også, at biblioteker, som ikke har opgraderet til release 33, GERNE må springe denne over, og gå direkte på 33.1.

Redaktørbiblioteker vil blive opgraderet tirsdag den 6. juli

Redaktørbibliotekerne vil blive opgraderet på tirsdag én efter én fra kl. 16 og frem til næste morgen, hvor udrulningen forventeligt vil være færdig omkring kl. 8.

Der vil være en nedetid på 20 min. pr. site, hvor brugeren vil få en besked om, at sitet opdateres. Vi sender et nyhedsbrev ud, når alle redaktørbiblioteker er opgraderet. 

For de redaktørbiblioteker, der ikke vil være med i denne samlede udrulning, skal I hurtigst muligt og senest på mandag melde tilbage til DBC via deres kundeservice, at I ikke ønsker udrulning her.

Såfremt I vælger dette, kan I tidligst blive opgraderet igen i uge 36 efter nærmere aftale om tidspunkt med DBC.

For alle webmasterbiblioteker

I skal benytte WM template ding2-7.x-6.3.2

For programmørbiblioteker

I kan hente den nye relase her: https://github.com/ding2/ding2/releases/tag/7.x-6.3.2

OBS! Til biblioteker som er opgraderet på release 33, og derefter har oprettet sektioner

Det sikreste er at I sletter de sektioner, I har oprettet på release 33, og starter forfra med at oprette nye. Det anbefaler vi derfor. 

Såfremt I alligevel ønsker at arbejde videre på de sektioner, I måtte have oprettet, på rel.33, skal I være opmærksomme på følgende:

  • Efter opgradering til release 33.1 skal I gå ind på dem alle under /admin/structure/taxonomy/section, åbne dem til redigering, og sætte kryds ud for feltet “Term page” (ellers vil sektionerne arve hinandens indhold)
  • Hvis I har oprettet nye sektioner efter I opgraderede til release 33, så bliver de nulstillede, når I opgraderer til release 33.1. At de bliver nulstillet betyder, at alle paneler, der er sat ind på en given sektion, forsvinder. I skal derfor ind og sætte dem på igen. Har I oprettet en sektion med mange forsidekarruseller, kan I med fordel kopiere alle søgningerne ud i et separat dokument inden I opgraderer, så de er nemme at sætte ind igen. Selve sektionen med dens titel, teaser, beskrivelse og evt. tilknyttede billede, forsvinder ikke.

OBS! Til alle biblioteker som har oprettet sektioner før release 33

De sektioner I har oprettet før release 33 kan være påvirkede. Vi råder derfor til, at når I er opgraderede til release 33.1 går ind på dem alle og kontrollerer at der er sat kryds ud for feltet “Term page”, og hvis det ikke er sat, at I så sætter det (ellers vil sektionerne arve hinanden indhold). Bemærk, at inden opgradering til release 33.1 findes fanen "Term page" slet ikke, når man forsøger at redigere en sektion under /admin/structure/taxonomy/section.

Kendte mindre bugs i relation til sektioner, som løses i en senere release

Cropfunktion sektioner: https://platform.dandigbib.org/issues/5038
Checkmark ud for “tilbyder et menu-link” skal sættes to gange:  https://platform.dandigbib.org/issues/5202

Releasenotes er opdaterede: https://platform.dandigbib.org/projects/ddb-cms/wiki/DDB_CMS_630_releasenote

Se den oprindelige nyhed om, at release 33 er frigivet til drift, her: https://detdigitalefolkebibliotek.dk/nyheder/ddb-cms/cms-nyeste-opgradering-release-33-klar-til-drift