Nyt om Next og Det Digitale Børnebibliotek

december

Piloter i Roskilde CB-området søges

Vi mangler stadigvæk et pilotbibliotek i det område, der hører til Roskilde Centralbibliotek, så vi har dækket hele landet. Hvis I er et bibliotek i det område og sidder og fortryder I ikke meldte jer i første omgang, så er chancen der nu. Send en mail til kontakt@detdigitalefolkebibliotek.dk 

I kan læse mere om opgaven som pilotbibliotek her

Pilotbiblioteker på startbanen

Så har vi afholdt det første møde med repræsentanter fra de fem pilotbiblioteker: Struer, Aalborg, Herning, Herlev og København. 


Det var dejligt at få hilst på alle og snakke lidt om, hvad der har fået bibliotekerne til at melde sig og hvilke forventninger de har til forløbet. Nogle ville gerne dele ud af deres erfaring og kunne godt lide at eksperimentere og udvikle. Andre var med for at sikre de små biblioteker en stemme, mens nogle kunne byde ind med læringskompetencer og redaktionel indsigt.

Fælles for alle var en nysgerrighed omkring den nye hjemmeside og en stor lyst til endelig at komme i gang med arbejdet.  


Brugerrejsen

Mange af deltagerne gav udtryk for, at de var meget nysgerrige på brugerrejsen og gerne ville have en større forståelse af brugernes adfærd, behov og præferencer inden de gik i gang med at opbygge det nye site og flytte gammelt indhold over. Som en af deltagerne sagde: 
” Vi vil gerne blive bedre til at forstå, hvad brugerne læser og ikke læser, så vi kan træffe beslutninger på baggrund af viden og ikke ud fra, hvad vi synes!” 

Hvis I har det lige sådan, vil vi anbefale, at I bruger statistikværktøjet Mapp til at se hvilke stykker redaktionelt indhold, der er blevet læst flest gange. Vi har lavet en guide, der er lige til at følge, som I finder her: Guide til Mapp

Lektier for

Frem til staging sitet går i luften i marts mødes piloterne en gang om måneden sammen med projektleder Alice Brødsgaard. Ved hvert møde bliver de introduceret til en række opgaver, der kan guide dem igennem arbejdet med at gøre bibliotekerne klar til take off på Folkebibliotekernes CMS. Opgaverne ligger i den nye manual, så piloterne vænner sig til at bruge den. 


Det er meningen, at resten af bibliotekerne også skal bruge opgaverne til at starte op på overgangen til den nye hjemmeside. Derfor er en af piloternes mange opgaver også at give feedback på, hvor brugbare opgaverne er. 
 

Highlights fra eReolens Efterårskonference

D. 22. november løb eReolens årlige efterårskonference af stablen i Middelfart. Det var som altid en rigtig spændende dag, fyldt med inspirerende oplæg og gode diskussioner.

Jeppe Mossin lagde ud med highlights fra Bogpanelets nye årsrapport, og det opløftende budskab, at det faktisk går ret okay i bogbrachen. 

I Ayoe Quist Henkels oplæg ”Talende bøger og læsere mellem mange medier” blev deltagerne klogere på, hvordan børn bruger og oplever fortællinger i forskellige medier, og de blev sendt afsted med budskabet om, at det måske er på tide, at vi GEN-lærer børn at lytte. 

Efter frokost tog Line Nordbo og det topseje børnepanel over med masser af gode indspark til, hvordan man kan inspirere dem til læseoplevelser – og hvad de absolut ikke gider. 

Carsten Odgaard gjorde alle sammen klogere på, hvad forskellen er på fagbøger på lyd og podcasts med fagligt indhold og på, hvordan både forlag og biblioteker kan arbejde med formaterne.

Og så sluttede data scientist Kim Falk af med en gennemgang af, hvad recommender-systemer (eller personaliserede anbefalinger) er og kan, og hvordan bibliotekerne kan bruge dem som en hjælp til at sortere i et stort katalog, så den biblioteksfaglige formidling bliver endnu bedre. 

Du kan stadig nå at tilmelde dig webinar 14. december

Her kan du høre om 

  • Udrulning af Folkebibliotekernes CMS
  • Supportmodellen
  • Hostingplaner

Tilmeld dig her