Start brugerrejsen tidligere 

Når brugerne søger viden eller specifikke værker, starter de ofte i Google. Derfor skal visningen af bibliotekernes materialer samt arrangementer og redaktionelt indhold optimeres, så det kan søges frem i Google og få en høj placering i søgeresultatet. 

Implementering 

På baggrund af en analyse af bibliotekernes søgbarhed i Google har projektet begyndt en udviklings- og implementeringsfase, der indebærer: Sitemaps, mikroformater på poster, sidevisning af poster uden javascript, opmarkering af events, så de bliver vist arrangementsoversigter på Google, opsætning af Search console for alle biblioteker, generel oprydning i domænenavne, således hjemmesider kun findes på ét domæne, samt diverse smårettelser. 

Undervisning i SEO 

Projektet skal desuden undervise bibliotekernes lokale webmastere, redaktører og indholdsleverandører i SEO-optimering. Undervisningsforløbet planlægges i samarbejde med InboundCPH. 

Projektledelsen er placeret hos Randers Bibliotekerne. 

Foreløbige leverancer 

En del af Det sammenhængende bibliotek 

Projektet hører under fokusområdet Tværgående søgning, der arbejder med, at søgning skal fungere, inspirere og vise bibliotekernes store udbud, som også er bibliotekets andre tjenester. Projektet realiseres under Next