FAKTOR

FAKTOR er bibliotekernes fælles business intelligence-løsning, der gør det muligt at tage beslutninger om drift og udvikling af bibliotekerne på baggrund af statistik og brugeradfærd.

I FAKTOR har bibliotekerne mulighed for både at tilgå fleksible tabeller og printvenlige og lettilgængelige standardrapporter med data fra forskellige datakilder.  

Skriv dig op til nyhedsbrev om driftsstatus på FAKTOR

Data i FAKTOR

I FAKTOR er der rapporter med: 

•    Demografiske data om lånerne 
•    FBS-data, som gør det muligt at se udlån, afleveringer og fornyelser ud fra ønskede parametre såsom periode, kommune, afdeling, opstilling og materialetype. FBS-data findes også på transaktionsniveau. 
•    eReolen-data, som bl.a. viser udlån og unikke brugere over tid. 
•    Place2Book-data, som viser data om afholdte og kommende arrangementer, hvis de er oprettet i Place2Book.  
•    Tekstlicens-data (ConsortiaManager), som viser brugsstatistik og priser på licenser, der forhandles af Det Digitale Folkebibliotek.  

Sådan kommer du i gang

Videointroduktion og vejledning

Bliv guidet igennem de grundlæggende funktioner i FAKTOR:

Login 

Input, udviklingsønsker og fejlmeldinger 

Hvis du har input til FAKTOR, et udviklingsønske eller gerne vil fejlmelde, så skriv til: kontakt@detdigitalefolkebibliotek.dk

Facebookgruppe "Fakta om FAKTOR og statistik" 

I Facebook-gruppen "Fakta om FAKTOR og statistik i bibliotekerne" kan I stille hinanden spørgsmål og dele erfaringer med brugen af FAKTOR.

Statistiknetværk 
Statistiknetværket giver kreative input og sparring i forbindelse med videreudvikling af FAKTOR, for at sikre sammenhæng mellem bibliotekernes behov og ønsker til systemet og de nye funktionaliteter, der løbende udvikles samt den data, der prioriteres. Netværket er derudover med til at teste nye data og rapporter, inden de rulles ud til alle i FAKTOR.