FAKTOR

FAKTOR er bibliotekernes fælles business intelligence-løsning, der gør det muligt at tage beslutninger om drift og udvikling af bibliotekerne på baggrund af statistik og brugeradfærd. 

I FAKTOR har bibliotekerne mulighed for både at tilgå fleksible tabeller og printvenlige og lettilgængelige standardrapporter med data fra forskellige datakilder.  

Data i FAKTOR

I FAKTOR er der rapporter med: 

  • Demografiske data om lånerne fra Danmarks Statistik  
  • FBS-data, som gør det muligt at filtrere udlån, afleveringer og fornyelser ud fra ønskede parametre såsom periode, kommune, afdeling, opstilling og materialetype.  
  • eReolen-data, som bl.a. viser udlån og unikke brugere over tid 
  • Place2Book-data, som viser data om afholdte og kommende arrangementer, hvis de er oprettet i Place2Book.  
  • Tekstlicens-data (ConsortiaManager), som viser brugsstatistik og priser på licenser, der forhandles af  Det Digitale Folkebibliotek.  

Videointroduktion og vejledning

Se videoen og bliv guidet igennem de grundlæggende funktioner i FAKTOR. Du kan også læse vejledningen til nye brugere her. 

 

Login 

Det anbefales, at FAKTOR åbnes i Chrome.

Link: faktor.nu  
Login: Alle bibliotekschefer har modtaget login til FAKTOR d. 11. april 2019. Det er et fælles login for medarbejdere på biblioteket. 

Input, udviklingsønsker og fejlmeldinger 

Hvis du har input til FAKTOR, et udviklingsønske eller gerne vil fejlmelde, så skriv til Ann Sofie Richardy via fællespostkassen: kontakt@detdigitalefolkebibliotek.dk

Facebookgruppe 'Fakta om FAKTOR og statistik' 

I Facebook-gruppen ’Fakta om FAKTOR og statistik i bibliotekerne’ kan I stille hinanden spørgsmål og dele erfaringer med brugen af FAKTOR.

Statistiknetværk 

Statistiknetværket giver kreative input og sparring i forbindelse med videreudvikling af FAKTOR, for at sikre sammenhæng mellem bibliotekernes behov og ønsker til systemet og de nye funktionaliteter, der løbende udvikles samt den data, der prioriteres. Netværket er derudover med til at teste nye standardrapporter, inden de rulles ud til alle i FAKTOR. 

Følgegruppe

FAKTOR’s følgegruppe fungerer som rådgivende og faglig instans med særligt fokus på understøttelse af udvikling og forankring af FAKTOR blandt bibliotekerne. 

I følgegruppen sidder:
Kirsten Boelt (Aalborg Bibliotekerne). 
Toke Laursen (Silkeborg Bibliotek). 
Thomas Agermann (Gentofte Bibliotekerne).