Digitale licenser

Formålet med indkøbssamarbejdet er at samle forhandlingerne ét sted med henblik på at give biblioteker adgang til mest muligt relevant indhold til lavest mulige priser og på bedst mulige betingelser

Det digitale folkebibliotek står for fælles indkøb, administration og forhandling af udvalgte digitale materialer til folkebibliotekerne. Formålet med indkøbssamarbejdet er at samle forhandlingerne ét sted med henblik på at give biblioteker adgang til mest muligt relevant indhold til lavest mulige priser og på bedst mulige betingelser. 

Licenser

Det digitale folkebibliotek forhandler over 70 digitale licenser til folkebiblioteker inden for en bred vifte af områder. For at vi forhandler en licens, skal minimum ti biblioteker, der tilsammen udgør mindst 12 % af befolkningen, købe licensen. 

Blandt bibliotekerne er der bl.a. stor tilslutning til: 

Stingray Qello (koncertfilm og musikdokumentarer)
InfoMedia (artikeldatabase)
ordbogen.com

Nationale licenser

Alle biblioteker kan tilbyde deres brugere adgang til de to nationale licenser: eReolen Global, eReolen Global Magazines og PressReader, som Det Digitale Folkebibliotek administrerer og supporterer.
De to nationale licenser forhandles og er helt eller delvist finansieret af Centralbibliotekerne som en del af den digitale overbygning, og giver adgang for alle biblioteker. 
 

eReolen Global tilbyder e-bøger og netlydbøger på engelsk til både børn og voksne. Både Young Adult, krimier, fantasy, horror, Science Fiction og masser af spændende faglitteratur. Til børn er indholdet primært henvendt til aldersgruppen 10-13 år, men der kan også findes bøger til de mindste. 

Derudover er der adgang til næsten 350 engelske og danske magasiner. Titeludvalget består både af populære magasiner og mere specifikke fagtidsskrifter og spænder derfor bredt fra The Economist over National Geographic og Rolling Stone til Cosmopolitan og Country Living.

PressReader giver online adgang til over 7.000 aktuelle aviser og magasiner fra 120 forskellige lande og på 60 forskellige sprog.

Licenshåndtering med ConsortiaManager 

ConsortiaManager (ERMS) er et licenshåndteringssystem, som sikrer overblik, gennemsigtighed og en lettere administration af de digitale licenser. Systemet giver et enkelt overblik med status for de enkelte licenser - prisoversigt, licensvilkår og statistik - og kommer med påmindelser, når der for eksempel er fornyelser klar. 

Læs mere om ConsortiaManager her. 

Nyttige links 


Indkøbspolitik 
Servicekoncept for tekstlicenser
ConsortiaManager (ERMS) 
Digitale licenser support 
 

 

MARERIALE FRA WEBINAR  OM TEKSTLICENSER 13.SEPTEMBER 2023

FAQ: Klik her

PRÆSENTATION: Klik her